Filtrování produktů
Nahrávám...
Kabinet, pozdní sběr nebo výběr z hroznů? Porovnejte vína v nabídce Nevinného obchodu na základě zatřídění do jednotlivých kvalitativních kategorií určených měřením cukernatosti hroznů.
Podkategorie
Označení zemské víno se používá pro vína, která jsou vyrobena z hroznů vypěstovaných na území České republiky. Tato vína mohou být označena názvem odrůdy i vinařské oblasti, tedy české nebo moravské zemské víno. Minimální cukernatost hroznů při sběru je 14° NM.
Těchto vín se však v Nevinném obchodě obávat nemusíte. V současnosti označení zemská vína využívá spousta menších vinařství, protože tato kategorie nepodléhá zatřiďovací povinnosti. Vína, jejichž cukernatost hroznů dosahuje hodnot přívlastkových vín, tedy mnohem vyšší než uvedených 14° NM, uvádějí pod označením zemské víno. Zatřídění vín je proces finančně i časově náročný, a tak se u menší produkce nevyplatí. Jako Česká zemská deklaruje svá vína například i známé vinařství Kraus.
Pro výrobu jakostních vín se používají hrozny s cukernatostí minimálně 15° NM. Vyrábí se pouze z tuzemských hroznů sklizených ve stejné vinařské oblasti, v níž probíhá výroba vína.
Jakostní vína s přívlastkem se vyrábějí z hroznů tuzemského původu. Jsou sklizeny ve stejné vinařské podoblasti. Výroba vína probíhá ve stejné vinařské oblasti, kde byly hrozny sklizeny. Kabinetní vína se vyrábějí z hroznů s cukernatostí nejméně 19° NM.
Jakostní vína s přívlastkem se vyrábějí z hroznů tuzemského původu. Jsou sklizeny ve stejné vinařské podoblasti a výroba vína probíhá ve stejné vinařské oblasti, kde byly hrozny sklizeny. Vína s přívlastkem pozdní sběr se vyrábějí z hroznů s cukernatostí nejméně 21° NM.
Jakostní vína s přívlastkem se vyrábějí z hroznů tuzemského původu. Jsou sklizeny ve stejné vinařské podoblasti a výroba vína probíhá ve stejné vinařské oblasti, kde byly hrozny sklizeny. Vína s přívlastkem výběr z hroznů se vyrábějí z hroznů s cukernatostí nejméně 24° NM.
Vína s přívlastkem výběr z bobulí se vyrábějí z hroznů, které byly sklizeny ručně. Hrozny dosáhly při sklizni cukernatosti nejméně 27 °NM. Pro vysokou kvalitu se výběry z bobulí nepoužívají pro běžné stolování, ale spíše ke slavnostním příležitostem nebo jako doplňky kvalitních dezertů, mají-li vyšší obsah zbytkového cukru.
Víno je vhodné pro běžnou konzumaci. Toto tradiční cuvée vzniklo kupáží odrůd Solaris (80 %), Muškát moravský (10 %) a Müller Thurgau (10...
Hibernal 2022 z Mělnického vinařství Kraus reprezentuje odrůdu, která je stálým prodejním hitem renomovaného českého výrobce. Jde o...
Pinot Noir N.V. Limited Edition z mělnického vinařství Bettina Lobkovicz je plné, výrazné víno, pocházející z velmi vyzrálých hroznů dvou...
Pinot Noir 2018 z mělnického vinařství Bettina Lobkovicz je mimořádně plné, výrazné polosuché víno, pocházející z velmi vyzrálých, pozdě...
Johanniter 2022 z Mělnického vinařství Kraus představuje svěží, lehké víno s ovocitým aromatem a příjemnou kořenitostí v dochuti. Výrazem...
Ryzlink rýnský 2016, pozdní sběr, Salon vín ČR 2021, Školní statek Mělník potvrzuje špičkovou úroveň ryzlinků renomovaného vinařství a...
Tramín 2020, Selection z vinařství Bettina Lobkowicz pochází z hroznů vinice Klamovka, které při sběru dosáhly cukernatosti 21°NM. Víno je...
Rulandské modré rosé 2019 pozdní sběr z Českého vinařství Chrámce bylo vyrobeno z dobře vyzrálých hroznů, které dosáhly cukernatosti...
Zahrada Eden - Chardonnay barrique oranžové 2018 z Českého vinařství Chrámce je opravdová specialita. Chardonnay se v Mostě pěstuje od roku...
Rinot 2020 z Vičického vinařství Mikulášek reprezentuje velmi netradiční interspecifickou odrůdu. Hrozny při sběru vykazovaly cukernatost...
Hibernal 2020, polosuché z Vičického vinařství Mikulášek je bílé víno vyrobené z hroznů, které dosáhly cukernatosti 21°NM, což odpovídá...
Souvignier gris 2020 z Mělnického vinařství Kraus je svěží suché víno s příjemně ovocitou aromatikou citrusů a tropického ovoce. Senzoricky...