Filtrování produktů
Nahrávám...
Kabinet, pozdní sběr nebo výběr z hroznů? Porovnejte vína v nabídce Nevinného obchodu na základě zatřídění do jednotlivých kvalitativních kategorií určených měřením cukernatosti hroznů.
Podkategorie
Označení zemské víno se používá pro vína, která jsou vyrobena z hroznů vypěstovaných na území České republiky. Tato vína mohou být označena názvem odrůdy i vinařské oblasti, tedy české nebo moravské zemské víno. Minimální cukernatost hroznů při sběru je 14° NM.
Těchto vín se však v Nevinném obchodě obávat nemusíte. V současnosti označení zemská vína využívá spousta menších vinařství, protože tato kategorie nepodléhá zatřiďovací povinnosti. Vína, jejichž cukernatost hroznů dosahuje hodnot přívlastkových vín, tedy mnohem vyšší než uvedených 14° NM, uvádějí pod označením zemské víno. Zatřídění vín je proces finančně i časově náročný, a tak se u menší produkce nevyplatí. Jako Česká zemská deklaruje svá vína například i známé vinařství Kraus.
Pro výrobu jakostních vín se používají hrozny s cukernatostí minimálně 15° NM. Vyrábí se pouze z tuzemských hroznů sklizených ve stejné vinařské oblasti, v níž probíhá výroba vína.
Jakostní vína s přívlastkem se vyrábějí z hroznů tuzemského původu. Jsou sklizeny ve stejné vinařské podoblasti. Výroba vína probíhá ve stejné vinařské oblasti, kde byly hrozny sklizeny. Kabinetní vína se vyrábějí z hroznů s cukernatostí nejméně 19° NM.
Jakostní vína s přívlastkem se vyrábějí z hroznů tuzemského původu. Jsou sklizeny ve stejné vinařské podoblasti a výroba vína probíhá ve stejné vinařské oblasti, kde byly hrozny sklizeny. Vína s přívlastkem pozdní sběr se vyrábějí z hroznů s cukernatostí nejméně 21° NM.
Jakostní vína s přívlastkem se vyrábějí z hroznů tuzemského původu. Jsou sklizeny ve stejné vinařské podoblasti a výroba vína probíhá ve stejné vinařské oblasti, kde byly hrozny sklizeny. Vína s přívlastkem výběr z hroznů se vyrábějí z hroznů s cukernatostí nejméně 24° NM.
Vína s přívlastkem výběr z bobulí se vyrábějí z hroznů, které byly sklizeny ručně. Hrozny dosáhly při sklizni cukernatosti nejméně 27 °NM. Pro vysokou kvalitu se výběry z bobulí nepoužívají pro běžné stolování, ale spíše ke slavnostním příležitostem nebo jako doplňky kvalitních dezertů, mají-li vyšší obsah zbytkového cukru.
Sevar 2017 z Vičického vinařství Mikulášek je mimořádně zajímavé víno. Upoutá už svou temně červenou barvou s indigovým odstínem. Ve vůni...
Hibernal 2020, polosuché z Vičického vinařství Mikulášek je bílé víno vyrobené z hroznů, které dosáhly cukernatosti 21°NM, což odpovídá...
Ryzlink rýnský 2015 , kabinet, Salon vín ČR 2018, Školní statek Mělník reprezentuje opravdu to nejlepší z Mělnické podoblasti. Ryzlinky ze...
Kerner ročník 2017 pozdní sběr ze Školního statku potěší svou plností. Víno se vyznačuje žlutozelenou barvou, aroma je výrazně ovocité, v...
Svatovavřinecké 2018, pozdní sběr z Českého vinařství Chrámce má temně červenou barvu s fialovým odstínem. Aroma je výrazně odrůdové...
Šumivé víno vyrobené klasickou metodou kvašení v lahvi z odrůdy Ryzlink rýnský. Chuť je svěží, převládá ovocitý projev odrůdového...
Víno je vhodné pro běžnou konzumaci. Toto tradiční cuvée vzniklo kupáží odrůd Solaris (80 %), Muškát moravský (10 %) a Müller Thurgau (10...
Rulandské šedé 2018 s přívlastkem výběr z bobulí z Velkých Žernosek je elegantní víno vyrobené z vyzrálých hroznů pocházejících z vinice...
Rinot 2020 z Vičického vinařství Mikulášek reprezentuje velmi netradiční interspecifickou odrůdu. Hrozny při sběru vykazovaly cukernatost...
Ryzlink rýnský Klamovka 2017 z Mělnického vinařství Kraus zformoval zejména vliv vápenaté půdy v horní části vinice Klamovka spolu s...
Sekt Blanc de Noir z vinařství Kraus je suché perlivé víno, vyrobené metodou Charmat z hroznů odrůdy Pinot Noir. Chuť je svěží, lehká s...
Chardonnay 2020, pozdní sběr z Vinařství pod Radobýlem je víno, které zaujme komplexní elegancí. Barva je zlatavá, harmonická vůně...