PŘEDSTAVUJEME VÝDEJNÍ MÍSTA NEVINNÉHO OBCHODU –  KAFEMAT, Dejvická 3, Praha 6

PŘEDSTAVUJEME VÝDEJNÍ MÍSTA NEVINNÉHO OBCHODU – KAFEMAT, Dejvická 3, Praha 6

 (6)    0

  BLOG - Kategorie: Nevinné noviny

Petr Hrabánek – KAFEMAT: „U nás se to organizuje tak trochu samo.“

S Petrem jsme kamarádi už pěknou řádku let. Jezdili jsme spolu do hor, občas se potkáme na nějakém koncertě, zahrajeme si kubb nebo zaházíme s frisbee, takže bylo úplně přirozené, že KAFEMAT se stal prvním výdejním místem Nevinného obchodu. Petr Hrabánek je mimořádně skromný chlapík, takže z něj samého by nikdy nevypadlo, že KAFEMAT se nenápadně na kavárenské mapě Prahy stal jedním z klíčových míst, kam se milovníci kávy pravidelně vracejí za kvalitou. V Dejvicích se tenhle útulný maličký café bar stal i vyhledávaným meeting pointem, kde se díky uvolněné atmosféře můžete zaseknout opravdu dlouho. Varujeme vás: tady se na kávu naučíte velmi snadno!

Petře, jak se to všechno seběhlo? Byl KAFEMAT projekt, který jsi dlouho nosil v hlavě?

Dlouho, opravdu dlouho jsem přemýšlel o nějaké kavárně. Když se na trhu objevila výběrová káva a formát espresso baru, přešel jsem přirozeně právě tady k tomu. Původně jsem chtěl velkou kavárnu se stoly, alkoholem, jídlem, se vším, ale nakonec jsem skončil u takového malého espresso baru bez stolků, s kávou většinou do kelímků. Částečně to souvisí s tou kategorií výběrové kávy, kde tenhle formát dává smysl. U tradiční, komoditní by to smysl nedávalo. Tady to jde.

Ale proč zrovna káva?

Kávu mám rád, samozřejmě. Ale celý ten svět výběrové kávy my přišel zajímavý a příjemný. Od samotné kávy, přes technologie až po zákazníky, kteří ji vyhledávají. Přišlo mi to jako dobrý svět a dobrá práce.

Petr-Hrabánek-Kafemat-photo-credit-Karolina-Wencelová-Nevinný-obchod

Co čeká lidi, kteří otevřou dveře KAFEMATU? Co u vás dostanou?

Nabídka je opravdu minimální. Kromě kávových nápojů a limonád si u nás můžeš dát něco málo sladkého k jídlu - koláč, bábovku, štrůdl… A to je víceméně všechno. Sednout se tady dá leda do výlohy, můžeš tu být pět minut a popíjet kafe, případně popadnout kelímek a rovnou jít anebo se můžeš zapovídat s hosty a strávit tu hodinu dvě. To je na tobě. Vlastně se to tu organizuje tak trochu samo. Asi jde o to, co potřebuješ, co vyhledáváš.

Podle čeho jsi sestavoval sortiment kávových nápojů?

To je víceméně zažitá standardní věc. Koneckonců těch kávových nápojů je celkem dost, občas se i ty recepty docela překrývají, takže tohle je podle nás taková kompletní nabídka kávových nápojů, kterou můžeš očekávat.

Kafemat-ext-photocredit-Karolina-Wencelová-Nevinný-obchod

Odkud momentálně odebíráš kávu?

Poslední tři roky bereme téměř vše od  poměrně známé londýnské pražírny Square Mile. Mají dobré a neuvěřitelně konzistentní kafe, což je hodně důležitá věc.

Od kafe k vínu – když se řekne víno z Čech, co to v tobě evokuje?

Víno moc nepiju, ale přijde mi to zajímavé z hlediska původu, že to je místní záležitost. Mám kamaráda z Mělníka, který vinařství vystudoval, takže o vínech z Čech nějaké povědomí mám.

sz
KAFEMAT
Dejvická 3, Praha 6
Tel.: +420 721 536 200
Otevírací doba:
pondělí až pátek: 08.00-18.00
sobota:                  09.30-15.00
neděle:                  zavřeno

foto: Karolina Wencelová

 (6)    0

Váš komentář byl úspěšně odeslán. Děkujeme!
Přidejte komentář
Nejsem robot